بیوگرافی و عکسهای مینا جعفرزاده/ تصاویر
مینا بیوک جعفرزاده در ۱۵ بهمن ماه سال ۱۳۲۵ در فصل زمستان در شهر خوی از توابع آذربایجان غربی چشم به جهان گشود.
اول صبح؛ مینا جعفرزاده بانوی گرانقدر و مادر مهربان سینمای ایران در زمینه بازیگری سینما، تلویزیون و گویندگی رادیو فعالیت مینماید. وی همسر بهمن زررینپور کارگردان و بازیگر دهه ۵۰ است. مینا جعفرزاده در فیلمهای بسیاری از جمله فیل در تاریکی، اخراجیها و خاله خانم به ایفای نقش پرداخته است.
چکیدهای از زندگینامه مینا جعفرزاده:
نام اصلی: مینا جعفرزاده
تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ماه ۱۳۲۵
محل تولد: شهر خوی آذربایجان غربی
حوزه فعالیت: گویندگی رادیو و بازیگری در سینما و تلویزیون
بیوگرافی مینا جعفرزاده بازیگر سینما و تلویزیون:
مینا بیوک جعفرزاده در ۱۵ بهمن ماه سال ۱۳۲۵ در فصل زمستان در شهر خوی از توابع آذربایجان غربی چشم به جهان گشود. این بانوی گرانقدر و مادر مهربان سینمای ایران در زمینه بازیگری سینما، تلویزیون و گویندگی رادیو فعالیت مینماید.
شروع فعالیت هنری بانو مینا جعفرزاده:
بانو مینا جعفرزاده فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۴۸ تا به اکنون آغاز نموده است و در ایفای نقش در تمامی نقشهای واگذار شده توسط کارگردانهای متعدد بسیار توانمند بوده است.
مینا جعفرزاده فعالیت خود را به صورت جدی از سال ۱۳۴۸ در رادیو به عنوان گوینده بخش ویژه کودکان آغاز نمود.
وی در خاطرهای آغاز فعالیت خود در رادیو را این گونه بیان میکند: «من در دوران دبیرستانم در درون خودم استعداد بازیگری را یافتم. در همان دوران دبیرستان بود که به اردویی در رامسر رفته بودیم و در آمفی تئاتر آن اردو نمایشی اجرا شد که من هم در آن حضور داشتم. همان جا بود که فریدون توفیقی مجری رادیو بازی مرا دید از بازی من خوشش آمد و از من دعوت کرد تا به رادیو بروم من هم بدم نمیآمد چون از بچگی به این کار علاقه داشتم. با حمایتهای جناب توفیقی، بنده توانستم در بخش ویژه مخصوص کودکان در رادیو فعالیت نمایم.»
مینا جعفرزاده در ادامه صحبتهایش در مورد آغاز فعالیت هنریاش در مصاحبهای گفته است: "من از بچگی به بازیگری علاقهمند بودم. گویندگی در رادیو را دوست داشتم ولی همیشه ارزویم این بود که به سینما و تلویزیون بروم. پدر من بازاری بود و در بازار کسب و کاری داشت. نمیدانم شاید طرز فکر او اینگونه بود دوست نداشت که دخترش در تلویزیون و سینما بازی کند و بازیگر شود.
اولین فعالیت من در سینما به کارگردانی بانوی گرانقدر شهلا ریاحی بود و در آن فیلم حضور یافتم بازی کردم و نقشی که به من داده بودن را با تمام توانم اجرا کردم ولی خب پدرم مخالف بود من مخالفت پدر خود را با خانم شهلا ریاحی در میان گذاشتم وی به من گفت: صحبتی نکن حرفی نزن تا که مجموع پخش بشود تا بعد ببینیم چه میشود.
روزی که قرار بود فیلم پخش بشود از هر ترفندی استفاده کردیم تا پدر آن روز در خانه نباشد که نبیند من در یک فیلم سینمایی بازی کرده ام، ولی نشد.
آن روز دل در دل من نبود استرس داشتم اضطراب داشتم ولی خب دیگر دیر شده بود من بازی کرده بودم و فیلم هم داشت پخش میشد پدرم و من به صورت خیلی باور نکردنی با هم نظارهگر آن فیلم بودیم طرز فکر خودش را داشت و طرز فکرش برای من قابل احترام بود.
پس از دیدن آن مجموعه پدرم گفتند که این اولین و آخرین باری بود که در یک فیلم بازی کردی. من هم حرف پدرم را گوش دادم پیشنهادهای متعددی داشتم که به همه آنها جواب رد دادم تا اینکه بعدها در سینما استخدام شدم. "
مینا جعفرزاده فعالیت جدی و سینمایی خود را با بازی کردن در فیلم «فیل در تاریکی» آغاز نموده است.
مینا جعفرزاده فعالیت جدی و سینمایی خود را در سال ۱۳۶۷ با بازی کردن در فیلم «فیل در تاریکی» آغاز نموده است.
یکی از پر خاطرهترین و زیباترین فیلمهای مینا جعفرزاده که در آن حضوری بسیار پررنگ داشته است، همکاری کردن وی با اکبر عبدی در نقش خاله جان بوده که برای تمامی ایرانیها اعم از نسل جدید و نسل قدیم تداعی خاطراتی میباشد.
این بانوی هنرمند به دلیل سیمای مهربان خویش و قلب مهربان خود در اکثر نقشهای واگذارشده خوش درخشیده است.
از دیگر فعالیتهای سینمایی مینا جعفرزاده میتوان از مجموعه نابرده رنج، رسم عاشقی و اخراجیها نام برد که مورد استقبال مردم قرار گرفته است.
تحصیلات مینا جعفرزاده:
تحصیلات بانوی گرانقدر سینمای ایران مینا جعفرزاده تا مقطع دیپلم میباشد ک به دوران قبل از انقلاب جمهوری اسلامی ایران بر میگردد.
زندگی شخصی بانو مینا جعفرزاده:
مینا جعفرزاده و همسرش بهمن زرینپور
وی همسر بهمن زرینپور کارگردان و بازیگر دهه ۵۰ و قبل از انقلاب میباشد. مینا جعفرزاده دربسیاری از کارهای همسرش حضور داشته و زوج هنری موفقی بوده اند.
اظهارات جالب بانو مینا جعفرزاده در مورد ازدواجش با بهمن زرین پور: "قبل از ازدواجم با جناب بهمنپور در فعالیتهای متعددی همدیگر را میدیدیم و برخوردهای زیادی با هم داشتیم.
عکس مینا جعفرزاده و مهران مدیری در برنامه دورهمی
وقتی سر کار بودیم جناب زرینپور با طنز شیوا و زیبای خود جلوی همکاران به من میگفتند که من تو را عقدت میکنم و مهریه را هم کفترهای امام رضا قرار میدهم. من همیشه متعجب بودم چرا مهریهام را میگفت کفترهای امام رضا بسیاری از همکارانم وقتی این صحنه را میدیدند به من میگفتند که این از تو خوشش اومده است.
یک روز سر ضبط یک کاری بودیم که یک دفعه بهمن زرینپور به من نگاهی کرد و گفت من امروز میام خواستگاری. من بسیار شوکه شدم، اتفاقا همان روز هم آمد اما بدون گل بدون شیرینی و حتی با شلوار لی. پیش پدرم رفت با پدرم صحبت کرد و پدرم مخالفت کرد. وقتی از پدرم دلیل مخالفتش را پرسیدم به من گفت آداب و رسوم را رعایت نکرده است آخه چه کسی با شلوار لی بدون یه دسته گل یا شیرینی به خواستگاری میرود. بعدها دیگران با پدرم صحبت کردم و پدرم قبول کرد بیایند. "
حاصل ازدواج بانوی سینمای ایران مینا جعفرزاده و جناب بهمن زرینپور کارگردان و بازیگر سینمای ایران دختری به نام سولماز زرینپور میباشد.
مینا جعفرزاده و دخترش سولماز زرینپور در مراسم تشییع جنازه بهمن زرینپور
سولماز زرینپور هم همانند مادر و پدر خود دارای ذوق و استعداد درونی هنر میباشد وی در زمینه موسیقی فعالیت دارد و پیانیست میباشد و در حال حاضر هم پیانو تدریس میکند مینا جعفرزاده و بهمن زرینپور از تک دختر خود سولماز زرینپور یک نوه به نام مسیح دارند.
فوت بهمن زرینپور همسر مینا جعفر زاده:
بهمن زرینپور همسر بانو مینا جعفرزاده در سال ۱۳۹۵ در هفدهم تیر چشم از جهان فرو بست.
بهمن زرینپور بازیگر دایی جان ناپلئون در سال ۱۳۹۵ چشم از جهان فرو بست.
مشهورترین سریالهای مینا جعفر زاده عبارتاند از:
گالشهای بزرگ (۱۳۶۷)
عطر گل یاس (۱۳۶۹)
آوای فاخته (۱۳۷۳)
زیر گنبد کبود (۱۳۷۴)
جهان وارونه (۱۳۷۴)
فردا دیر است
ویروس ۲۰۰۰
دیوار شیشهای
زیر آسمان شهر ۲
خاتون
برای آخرین بار
آدمخوار
نابرده رنج
بوی باران
رخنه
هفت سنگ
دوپینگ
فیلمهای سینمایی با ایفای نقش مینا جعفرزاده:
آپاچی (۱۳۹۷)
خوک (۱۳۹۶)
تصاویر مینا جعفرزاده در فیلم سینمایی خوک
یک سطر واقعیت (۱۳۹۰)
اخراجیها ۳ (۱۳۸۹)
چراغ قرمز (۱۳۸۸)
کیفر (۱۳۸۸)
اخراجیها ۲ (۱۳۸۷)
چارچنگولی (۱۳۸۷)
چشمک (۱۳۸۷)
دلداده (۱۳۸۷)
یک وجب از آسمان (۱۳۸۷)
اخراجیها (۱۳۸۵)
خدا نزدیک است (۱۳۸۵)
هفت ترانه (۱۳۸۰)
شراره (۱۳۷۸)
دختری با کفشهای کتانی (۱۳۷۷)
برج مینو (۱۳۷۴)
فیل در تاریکی (۱۳۶۷)